home
Practice
COMMERCIAL
RESIDENTIAL
HOSPITALITY
EDUCATION
ETC
ADDITION & REMODEL
Dallas, Texas
Practice
Projects
Projects
ETC
EDUCATION
HOSPITALITY
RESIDENTIAL
COMMERCIAL
The need for additional space to accommodate a second child, and the desire to remain in a wonderful neighborhood of 1920s craftsman and Tudor homes prompted this project.  Work was accomplished with sensitivity to a recently established historic conservation district.  Numerous more aggressive options were explored, but they tended to overvalue the home for resale and would have required vacating during construction.

In addition to an extensive kitchen renovation, the project enclosed a porch and moved an exterior wall to create a new multi-purpose room.  Space was taken from the existing living room, however, removal of a masonry false wall that was probably an attempt at mid-century "modernization" reclaimed square footage, provided openness and light, and created a more period sensitive space.
OVER ZEALOUS
DEMOLITION
 PREVIOUS
"MODERNIZATION"